Археологічні дослідження підтвердили біблійну розповідь про зруйнування Єрусалиму
  • Пон, 02/09/2019 - 12:44

Дослідники зі США та Ізраїля знайшли артефакти облоги Єрусалиму вавилонянами. Знахідки датуються IV століття до Різдва Христового і підтверджують опис подій про які читаємо у 25 розділі ІІ Книги хронік. Про це повідомляє CNL.

Під час розкопок на горі Сіон у Єрусалимі, археологи з Університету Північної Кароліни (Шарлот) повідомили про знайдення доказів вавилонського нашестя: спалений матеріал, наконечники стріл, обвуглена деревина, бронзові, залізні та ювелірні предмети, а також розбиті керамічні вироби.

Святе Письмо описує, як війська царя Навуходоносора спалили "всі великі будинки", в тому числі дім Господній, - Храм Соломона. Воїни захопили мідні стовпи і посудини з Храму, віднесли до Вавілону, а євреїв вигнали. Дослідник Гібсон стверджує: "Знахідки - результат зруйнування міста. Навуходоносор був відомий як руйнівник країн".

Також було знайдено рідкісний ювелірний виріб: золотий дзвіночок, з якого виходить срібне гроно винограду. Можливо, це сережка або прикраса.

Хоча Гібсон не може впевнено сказати, що археологи знайшли артефакти, які є доказами нападу халдеїв на місто, але підкреслив, що "знахідки точно відповідають біблійному опису".

Наступного літа археологи повернуться до Єрусалиму для проведення повномасштабних розкопок.

Нагадуємо, такий період в історії як Вавилонський полон почався 597 року до н.е. з завоювання Єрусалиму вавилонським царем Навуходоносором ІІ і тривав до 539 року до н.е., коли Вавилон був захоплений перським царем Киром Великим. Цей час відзначався серію насильницьких переселень до Вавилона великої кількості єврейського населення Юдейського царства.

Джерело: КМЦ