Археологія підтверджує біблійні історії, каже режисер-розслідувач: Це додасть вам впевненості
  • Пон, 24/04/2023 - 18:29

Режисер-розслідувач, який досліджував Ізраїль і Близький Схід у пошуках археологічних доказів біблійних історій, каже, що знайшов закономірність фізичного підтвердження історій Святого Письма, яка допомогла йому зміцнити свою віру.

Тім Махоуні випустив свій перший документальний фільм «Закономірності доказів» у 2015 році, а наступний планує випустити у травні − «Візерунки доказів: Подорож на гору Синай, частина II». Він вийде на екрани 15 і 17 травня, розглядаючи різні пропозиції щодо біблійної гори, на якій Мойсей отримав десять заповідей.

Це вже шостий фільм з циклу «Схеми доказів». Всі вони досліджують біблійні, географічні та археологічні докази історій біблійних ізраїльтян. Махоуні подорожував на Близький Схід, щоб знімати фільми.

«Нашим дітям кажуть, що все це неправда, коли вони вступають до коледжу або кудись ще», − сказав Махоуні в інтерв’ю.

Однак Махоуні каже, що речові докази підтверджують біблійну розповідь.

«Ми знайшли цілу низку доказів, що підтверджують історію Виходу з Єгипту, прихід ізраїльтян до Єгипту, Йосипа, епідемії, все це зробило мене більш сміливим, − говорить Махоуні про свою віру. − І я думаю, що саме це роблять ці фільми − вони надають вам впевненості».

Він є засновником компанії  Thinking Man Films, яка отримала свою назву від мети Махоуні для церкви: Він хоче, щоб вони копали глибше і «думали» про свою віру.