Архєпископ з Мілану відвідує Київ
  • Втр, 17/04/2018 - 14:19

«Пошуки духовності в гостинності» – під таким гаслом проходить паломництво до Києва, яке здійснює Архиєпископ-митрополит Міланської архидієцезії Маріо Дельпіні разом з понад сотнею молодих священиків, єпископськими вікаріями та священиками, відповідальними за постійну формацію духовенства згаданої архидієцезії. Паломництво триває від 16 до 20 квітня 2018 р.

Як повідомляє прес-служба Міланської архидієцезії, в перший день перебування в Києві паломників прийняв Павло Климків, Міністр закордонних справ України. В програму паломництва входять зустрічі з Апостольським Нунцієм в Україні, архиєпископом Клаудіо Ґуджеротті, з Ординарієм Києво-Житомирської дієцезії РКЦ в Україні Віталієм Кривицьким, з єпископом-помічником Львівської архидієцезії РКЦ Едвардом Кавою, який очолює гуманітарну ініціативу «Папа для України» та його співробітниками і деякими біженцями, з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом Шевчуком, з Митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм, вікарієм Київської митрополії УПЦ МП та іншими представниками Православної Церкви.

В маршрут паломництва включені прокатедральний собор св. Олександра РКЦ в Києві, монастир ОО. Капуцинів, катедральний собор Воскресіння Христового УГКЦ, Києво-Печерський монастир, Софійський собор, Михайлівський Золотоверхий собор та інші.