Архиєпархія Денверу проти прийняття до католицьких шкіл учнів із порушеннями статевої ідентичності
  • Срд, 23/11/2022 - 22:10

Американська архиєпархія Денверу оголосила «Вказівки щодо справ людської особи і статевої ідентичності». У них закликають католицькі школи не приймати учнів, які вважаються «трансгендерними».

У документі обсягом 17 сторінок вказано, що «поширена пропаганда ідеології ґендер є загрозою для християнської віри». Католицька школа не може апробувати ідентичність учнів, які «вважають себе трансгендерними, не приймають свою статевість, небінарних, які переходять з однієї статі в іншу, які не ідентифікують себе в повноті чоловіком чи жінкою, а також мають будь-які інші відхилення, відкидаючи реальність буття чоловіком чи жінкою».

Також у документі вказано, що школи повинні відмовити у прийнятті тих дітей, батьки яких використовують по відношенні до них «інші займенники» (наприклад, до хлопця кажуть «вона»). Ще однією проблемою є шкільні туалети, якими не повинні користуватись учні, керуючись виключно власними думками щодо статевої ідентичності».

Також «Вказівки» заторкують проблему гомосексуальних пар, які вважаються батьками дитини. «Школи мають чітко пояснити, що неприйнятною є ситуація, в якій дитина має дві мами чи двох татів і які вважають, що такі обставини відповідають суті подружжя і сім’ї», - наголошується в документі архиєпархії Денвер.