Архиєпископ Балтимору: потужні політичні сили намагаються спровокувати сильну опозицію проти Церкви
  • Птн, 21/10/2016 - 12:42

У своєму блозі Архиєпископ Балтимору Вільям Е. Лорі, коментує скандал, який розгорівся з приводу антикатолицьких висловлювань команди кандидата в президенти США Гілларі Клінтон, після потрапляння на WikiLeak листів членів команди Клінтон.

Архиєпископ Лорі зазначає, що він вважає дії членів команди Гілларі Клінтон серйозним порушення стосунків Церква – держава. А також, що він поділяє думку тих, які стверджують, що дана ситуація свідчить про ігнорування командою Клінтон фундаментальних прав і свобод людини і є знаком презирства не лише до католиків, але й до євангелистів.

Проте, на думку Архиєпископа слід поглянути на саму причину всього цього, а це на його думку має своє коріння в тому, що потужні політичні сили намагаються створити сильну опозицію до Церкви через Її Вчення про те, що шлюб можливий тільки між одним чоловіком і однією жінкою.

Потужні політичні сили, - пише Балтиморський Архиєпископ – висміюють Вчення Церкви про те, що ж тільки біологічна стать, яку не можливо змінювати. Вони прагнуть змусити Церкву відмовитись від найелементарнішого твердження віри і розуму: чоловіком і жінкою створив їх. Але Папа Франциск кинув виклик гендерній теорії, тому, що розуміє, що вона має потенціал не тільки знищити шлюб, але й знищити саме розуміння людської особи і її гідності.  

Потужні політичні діячі висміюють католиків, які серйозно ставляться до релігійної освіти своїх дітей, які своїх дітей хрестять і які пропагують принципи католицького соціального вчення. Ці політичні діячі, намагають приручити Церкву., саме тому Папа Франциск наголошує, що релігія має інформувати політиків про правдиві цінності, а не бути партизаном політики, пише Архиєпископ Лорі.