Архиєпископ Чапут: це що пропонується – це найгірший вибір в США за останніх 50 років
  • Птн, 16/09/2016 - 14:56

Філадельфійський Архиєпископ Чарльз Чапут в ході своєї лекції в Університеті Нотр-Дам заявив, що ті кандидати, яких пропонують дві найбільші американські партії, мають ряд серйозних недоліків, інформує «Catholic Herald».

Не називаючи імен, Архиєпископ зазначив, що кожен з запропонованих кандидатів на пост президента США – це погана новина для країни, що правда, кожен по своєму. На думку Архиєпископа Чапута – це найгірші кандидати за останніх 50 років.

В ході своєї лекції Архиєпископ Філадельфії також заначив, що в США відбувається велетенський вибух сексуальної розбещеності, насильства, сексуальної дезорієнтованості, залежності від порнографії, що руйнує уже не тільки сім’ї, але й самих людей.

Архиєпископ також розкритикував той факт, що Нотр-Дам не так давно нагороди медаллю американського віце-президента Джо Байдена, який, попри те, що він є декларованим католиком, підтримує «право» на аборти та одностатеві «шлюби». Таке нагородження протирічить ідентичності католицького навчального закладу – заявив Архиєпископ.

Архиєпископ зазначив, що в США шлюб, сім’я, традиційні цінності, традиціна релігія, здається, зазнають невдачі, а падає і підтримка демократії. Архиєпископ висловив переконання, що до цього стану призвело нагромадження брехні стосовно аборту, що спричинило розмивання основних моральних критеріїв людської поведінки. Це накопичення брехні стосовно аборту призвело і до брехні в інших моральних питаннях.

«У кожному аборті вмирає невинна людина. Ось чому нема еквівалентності та її ніколи не може бути між умисним вбивством невинної людини – абортом, дітовбивством, евтаназіїю з одного боку і питання безхатченків, страти і боротьби із бідністю з іншого боку», - сказав Архиєпископ.