Архиєпископ Чапут критикує книгу ватиканського радника за відсутність належної моральної оцінки одностатевих активностей
  • Птн, 14/07/2017 - 12:06

У своєму офіційному блозі на офіційному сайті римо-католицької Архиєпархії Архиєпископ Філадельфії (США) владика Чальз Чапут розкритикував книжку радника ватиканського Секретаріату з питань комунікацій, о. Джеймса Мартіна «Будування мосту» (Building a Bridge).

Філадельфійський Архипастир вказує на те, що о. Мартін цілком слушно зауважує, що Церква має мати повагу й співчуття до людей з сексуальним потягом до своєї статі. Але це не дає права на ігнорування біблійного вчення про те, що гомосексуальні акти – гріх.

На думку Архиєпископа о. Мартін у своїй книзі не торкається того, що насправді розділяє християн від ЛГБТ-активістів. А йдеться про моральні норми, які перед нами ставить Біблія і зокрема Послання до Римлян.

«Якщо Послання до Римлян – істина, то людина, яка живе у перелюбницьких стосунках (чи то гомосексуальних, чи гетеросексуальних) має навернутися, а не просто отримати афірмацію. Якщо ж Послання до Римлян є неправдивим, то християнське вчення є не тільки неправильним, але й брехливим. І це є єдина чесна перспектива обговорення цього питання», - зауважує Архиєпископ Чапут, коментуючи книгу о. Мартіна.

Ісусу не прийшов утвердити нас в наших гріхах і деструктивній поведінці, зазначає владика Чапут, але щоб нас відкупити від гріха.

Архиєпископ Чапут пише, що коли о. Мартін говорить про єдність всіх охрещених, то говорить тільки напівправду, адже Церква – це не просто єдність, це – єдність у Божій любові, яка корениться в істині.

Як приклад такої чесної мови про ЛГБТ проблематику Архиєпископ Філадельфії наводить книгу Даніела Меттсона «Чому я не називаю себе геєм» (Why I Don't Call Myself Gay), передмову до якої написав кардинал Роберт Сара.

У цій книзі Меттсон аргументовано доводить, що покликання гомосексуальних осіб – життя в сексуальній чистоті.

«Ми повинні любити, щоб звіщати світові християнське бачення сексуальності, оперте на розуміння того, що Бог створив людину чоловіком і жінкою, і що це є невід’ємною частино Євангелія Ісуса Христа, яке ми покликанні звіщати загублену й конфузному світу», - цитує Архиєпископ Меттсона – «Ми мусимо мути світлом світові й звіщати багатство Церковного Вчення про людську сексуальність, бо світ відчайдушно потребує істини, яку ми звіщаємо».