Архиєпископ Чапут про наслідки сексуальної розбещеності й порнографії
  • Втр, 04/10/2016 - 18:10

 «Люди, які не готові контролювати свої пристрасті, ті ж пристрасті опанують, і скоро над ними пануватиме хтось інший. Хто заслабкий, щоб бути вірним в шлюбі, той заслабкий, щоб бути вільним», - сказав Архиєпискп Філадельфії монс. Чарльз Чапут підчас своєї лекції в католицькому університеті Нотр Дам.

«Рано чи пізно», - продовжив Архиєпископ – «ці люди стануть добровільними рабами держави, яка їхній нарцисизм та незрілість компенсує тоталітарними формами контролю над суспільством. Ми живемо в дисфункціональній культурі розчарованих і зранених людей, які нездатні бути в тривалих зв’язках, жертвуватись за інших і розпізнавати власні проблеми».

«Фундаментальною причиною такого розвитку», - на думку Архиєпископа Чапута – «є великий зріст проміскуїтету, невірності, сексуального використання і порнографії. Це знищує шлюб і сім’ю, але й духовні покликання».

Філадельфійський Архипастир зазначив, що як священик і єпископ він став свідком воістину драматичних змін у цій царині.

«Зараз ми бачимо наслідки цього в суспільстві й політиці. Істина про людську сексуальність є  в тому, що, згадані форми поведінки, мали катастрофічні наслідки для особистостей, вдарених цими лихами. Ці люди набагато менш готові і здатні виховувати дітей, засновувати сім’ї, які функціонують, та розвивати свої позитивні сторони, які б їм допомогли стати зрілими і самостійними особистостями», - сказав Архиєпископ Чапут.