Архиєпископ Чарльз Чапут: “Президент Байден не перебуває в єдності з Католицькою Церквою
  • Пон, 24/10/2022 - 18:20

Архиєпископ Чарльз Чапут заявив у суботу, що Джо Байден не не перебуває у “сопричасті з католицькою вірою” і що "будь-який священик, який зараз причащає президента, бере участь у його лицемірстві".

Виступаючи на Євхаристійному симпозіумі в єпархії Арлінгтона 22 жовтня, 78-річний прелат також звинуватив другого католицького президента в історії Сполучених Штатів у «відступництві щодо питання абортів».

У своєму зверненні під назвою «Робіть це на спомин про мене: пам’ять, культура, таїнство» почесний архиєпископ Філадельфії говорив про «американських католиків і нашу 200-річну боротьбу за те, щоб вписатися в основну американську культуру».

«Нам це вдалося. Але в процесі ми були перетравлені та вибілені культурою, замість того, щоб заквашувати її у благодатний спосіб з характерним католицьким свідченням», – сказав Чапут.

Архиєпископ продовжив: «Відступництво Байдена в питанні абортів є лише найогиднішим прикладом. Але він не один».

«Коли ви вільно розриваєте спілкування з Церквою Ісуса Христа та її вченнями, ви не можете вдавати, що перебуваєте в єдності з Церквою, коли це зручно», — сказав Чапут.

«Це форма брехні. Пан Байден не є членом католицької віри. І будь-який священик, який зараз причащає президента, бере участь у його лицемірстві».

Байден підтримує аборти, незважаючи на вчення Католицької Церкви про те, що аборт є тяжким злом і що життя людини є священним з моменту зачаття.

Минулого тижня президент знову пообіцяв, що закріпить "Роу проти Уейда" як закон, якщо демократи переможуть на проміжних виборах у листопаді.

Як раніше повідомляло CNA, президент чітко дав зрозуміти, що підпише Закон про охорону здоров’я жінок (WHPA), радикальний закон про аборти, який забороняє будь-які обмеження на аборти до та після життєздатності плода.

У своєму зверненні Чапут сказав, що багато католиків, «навіть ті, хто регулярно відвідує недільну месу, більше не вірять у Справжню Жертву чи Справжню Присутність».

«Ми забули, хто ми є, як віруючий народ. Це є і причиною, і симптомом сьогоднішнього прохолодного католицького духу в культурі нашої нації та в самій Церкві”, – сказав він. “Але це може змінитися, і це потрібно змінити, починаючи з кожного з нас тут”.