Архиєпископ Челлі: комунікація - це не обмін банальностями
  • Чтв, 17/10/2013 - 18:40

Папа Франциск хоче бути близьким до людей, брати участь у їхніх надіях і стражданнях, в їх палкому пошуку сенсу життя. Саме тому Святіший Отець хоче, щоб комунікація перебувала на службі культури зустрічі, вважає архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, глава Папської ради з засобів масової комунікації.

Про це він розповів 17 жовтня 2013 в інтерв'ю інформаційному агентству "SIR". Єрарх поділився подробицями, пов'язаними з процесом обрання теми на Всесвітні дні масової комунікації. Починається все з того, що Папська рада з засобів масової комунікації консультується з медіа-експертами з усіх 5 континентів, щоб тема відповідала проблемам різних країн світу. Потім, пропозиції аналізуються і подаються в Держсекретаріат, щоб Папа міг особисто вибрати, ту тему, яку вважатиме найбільш актуальною. Цього року його вибір зупинився на темі "Комунікація на службі справжньої культури зустрічі". Архиєпископ Челлі підкреслив, що вона є актуальною як для традиційних медіа, таких як телебачення, радіо, друковані видання і кіно, так і для нових: інтернету і, перш за все, соціальних мереж.

На думку ватиканського єрарха, сприяння "справжній культурі зустрічі" через засоби комунікації відбувається насамперед, за умови щирого і шанобливого діалогу з "правдою інших". Тому, потрібно враховувати культурні відмінності, які має кожен з нас,  і ділитися тим гарним, добрим і правдивим, що маємо.

Ставлячи в приклад Папу Франциска, архиєпископ Челлі зазначив, що він вміє промовляти до тих, хто перебуває на самоті і в розпачі, хто розчарований християнством і вважає його "непотрібним", нездатним дати сенс. Папа вчить нас, що "сприяння культурі зустрічі", означає прагнення йти назустріч іншим і подавати їм руку . На думку єрарха, при цьому важливо, щоб комунікація не була простою "обміном банальностями", але сприяла пошуку істинного, доброго, красивого, того, що знаходиться в гармонії з гідністю людини, її цінностями і пераспективами гідного життя .

За матеріалами http://be.radiovaticana.va