Архиєпископ Челлі про твіти Папи
  • Птн, 25/10/2013 - 18:12

"Культура відходів приносить багато гірких плодів, від марнування їжі до ізолювання багатьох літніх людей". Таке повідомлення папа Франциск відіслав 25 жовтня через свій аккаунт в "Твіттері". Кількість користувачів цієї соціальної мережі, які щодня отримують повідомлення Святішого Отця поступово наближається до 10 млн. чоловік і на думку архиєпископа Клаудіо Марії Челлі, досягне цієї цифри в найближчі два дні. В інтерв'ю Радіо Ватикану голова Папської ради з засобів масової комунікації розповів, що "твіти" Франциска досягають близько 60 млн. чоловік, враховуючи те, яка велика кількість інтернет-користувачів ділиться ними зі своїми друзями. "Це значить, що на життєвому шляху, з його труднощами, нелегкими моментами, кожен з цих друзів отримує на свій мобільний "твіт" Папи, який можемо назвати "пігулкою духовності і надії", - сказав єрарх.

Архиєпископ Челлі погодився, що формат твіт-повідомлень, які не можуть включати більше 140 символів, звичайно ставить певні межі, але у Ватикані також враховують, що й Ісус проповідував дуже конкретним чином - використовував мову на кшталт "міні-твітів". "Згадаймо про формулювання євангельських блаженств: "Щасливі вбогі духом". У цьому реченні є все Євангеліє і одночасно, воно складається менш ніж з 140 символів", - сказав ватиканський єрарх. Згадуючи слова Бенедикта XVI він зазначив, що "через мовчання можна набути здатність передавати з простотою, безпосередністю і за допомогою менш ніж 140 символів, поняття та цінності, фундаментальні для життя сучасної людини".

Говорячи про майбутні проекти Папської ради з засобів масової комунікації єрарх зазначив, що між іншим, її члени придивляються до присутності папи в "Фейсбуці" , яка набула тут великий резонанс і завжди збільшується.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va