Архиєпископ Чулікат: замінити логіку прибутку на безкорисливість і солідарність
  • Пон, 01/07/2013 - 16:09

 "Щодня в світі помирає 19 тис. дітей молодше п'яти років, від хвороб, які можна було вилікувати", − згадав архиєпископ Френсіс Чулікат, постійний спостерігач Святого Престолу при ООН. Єрарх взяв участь у IV сесії зі сталого розвитку, що пройшла в Нью-Йорку. За його словами, міжнародне товариство має достатньо фінансових і технічних ресурсів, щоб "врятувати мільйони людських життів", а не використовувати їх на різні форми винищення. Неприборкана жадібність прибутку не дозволяє прийняти глобальні рішення, які забезпечили б загальний доступ до основних ліків і технологій.

Представник Святого Престолу закликав до "заміни егоїстичної логіки прибутку логікою допомоги, безкорисливості та солідарності". Він заявив, що політика ООН спрямована, перш за все, не на надання реальної допомоги і опіки, а на зменшення кількості людей, що живуть в біді.

Архиєпископ Чулікат звернувся до ООН з закликом, щоб діяльність організації не обмежувалася інтересами "репродуктивного здоров'я". "Святий Престол вважає, що замість того, щоб збільшувати фінансові ресурси на знищення дару життя, необхідно збільшити зусилля для його охорони і рятувати мільйони людей, які помирають від виліковних хвороб». Згідно архиєпископа Чуліката, необхідно ставити не лише політичні цілі у сталому розвитку, але, що більш важливо − рятувати життя.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va