Архиєпископ Цолліч про новий уряд Меркель: співпраця з Церквами
  • Суб, 21/12/2013 - 19:40

Глава Єпископської конференції Німеччини (DBK) монс. Роберт Цоліч привітав Ангелу Меркель з переобранням на пост федерального канцлера.

У своєму листі монс. Цолліч висловлює задоволення відносинами між Церквою і державою, позначеними в коаліційному договорі. «Відкрита вказівка на християнську спадщину нашої країни є хорошим знаком», – пише архиєпископ. Крім того, відрадно, що «партнери по коаліції розглядають церковне право як підходящу основу  для рівноправного співробітництва з релігійними громадами».

Монс.Роберт Цоліч, – за повідомленням католицького інформаційного агентства Sir, – запропонував уряду країни підтримку помісного єпископату з таких питань, як сімейна політика, енергетична реформа, а також етичні проблеми. У цьому контексті архиєпископ закликав не тільки прислухатися до компетентної думки Церков, а й брати до уваги їхні міркування із складних питань сучасності.

Зі свого боку, голова Ради Євангельської Церкви Німеччини (EKD) Ніколаус Шнайдер говорив про «велику довіру» людей до виконаної досі роботі канцлера. За словами Шнайдера, «Ангела Меркель заслуговує поваги і подяки».

За матеріалами: http://ru.radiovaticana.va