Архиєпископ Дубліна: Зростає кількість вписаних на Всесвітню зустріч родин
  • Втр, 24/04/2018 - 22:07

За чотири місяці до початку Всесвітньої зустрічі сімей, яка відбуватиметься наприкінці серпня в столиці Ірландії місті Дубліні, місцевий архиєпископ Діармуд Мартін поділився в коментарі для VaticanNews своїми очікуваннями від цієї події та візиту Папи Фанциска. За його словами, «існує велике зацікавлення, кількість реєстрацій зросла настільки, що ми тепер змушені перевірити, чи маємо необхідний простір для такої великої кількості вписаних, чимало з яких – із закордону».

Ієрарх не приховує свого задоволення таким станом речей. Нагадаємо, що ІХ Всесвітня зустріч сімей відбуватиметься в ірландській столиці від 21 до 26 серпня 2018 р., а Папа Франциск приєднається до її учасників 25 серпня та очолить наступного дня заключну Святу Месу.

«Кожен аспект його візиту до Ірландії слід розглядати у світлі сім’ї», – сказав архиєпископ Мартін, зауважуючи, що організатори хочуть розглянути теми, які Папа порушував у Апостольському напоумленні «Amoris Laetitia», що були також предметом дискусій двох синодальних зібрань. А це для того, щоб поглянути на сім’ю, як на «ресурс для суспільства, Церкви та євангелізації».

«Цікавим аспектом є те, – додає ієрарх, – що серед вписаних для участі в зустрічі зустрічаємо чимало дітей. Багато сімей мають намір привезти на цю подію своїх дітей. І це надасть новий та важливий характер цій зустрічі».