Архиєпископ Фізікелла: Віру треба сприймати серйозно
  • Суб, 23/11/2013 - 15:15

На початку вихідних, що є кульмінацією Року Віри, 550 дорослих з 47 країн приймуть у Римі до катехуменату. Архиєпископ Ріно Фізікелла зазначив, що катехумени, «щоб могти охреститися, повинні пройти довгу дорогу, але їх підтримує бажання стати частиною Церкви». Він також додав, що їхня присутність у спільноті віруючих є голосом, що звернений до вже охрещених, щоб свою віру сприймали серйозно.

Голова Папської Ради сприяння новій євангелізації зазначив, що аби стати католиками багато катехуменів ризикують своїм життям, але все ж приймають це рішення. Він наголосив, що кандидати до хрещення дають нам приклад ревності, яку всі ми повинні мати, щоб автентично жити своєю вірою.

Єрарх також зазначив, що хоча Рік Віри вже закінчився, віра є своєрідною подорожжю, яка супроводжує людину впродовж усього її життя. «Минулий рік був надзвичайно позитивним, в основному тому, що ми могли побачити, як діє Божа ласка і на яку дорогу ми покликані, щоб жити вірою, піддаючись щораз більше дії ласки». Архиєпископ Фізікелла також нагадав, що цього особливого року, щоб визнати віру, до Риму прибуло понад 8,5 млн. паломників.

За матеріалами: radiovaticana.va