Архиєпископ Гомез до єпископату США: нашою метою є євангелізація
  • Чтв, 02/12/2021 - 10:25

Американське суспільство втрачає свою юдейсько-християнську ідентичність. Американці деінде шукають сенсу і перспектив. В такій ситуації Церква повинна пригадати собі про свою місійну ідентичність, щоб ділитись з тими, хто шукає Євангелія. На це вказав глава єпископату США під час засідання американських єпископів.

Архиєпископ Хосе Гомез зосередився на викликах, що виникають в результаті прогресуючої секуляризації. Він наголосив, що в такій ситуації Церква повинна пам’ятати, що її головною метою є євангелізація.

В нараді єпископату взяв участь також Апостольський Нунцій у Вашингтоні. Він звернув увагу на синодальний процес, що розпочався. Він застеріг, що не йдеться про політичну боротьбу чи зміну доктрини, а про те, щоб застосувати науку Церкви до актуальної ситуації. Цей процес вимагає слухання, зустрічей та спільного проходження шляхом, закоріненим у Традиції і натхненним Святим Духом.

Папський представник також наголосив на необхідності зберігати єдність між католиками. «Розділена Церква ніколи не зможе провадити людей до єдності, якої прагнув Христос», - додав Архиєпископ Крістоф П’єр.