Архиєпископ Ігор (Ісіченко): знесення пам'ятників Леніну - це виконання другої церковної заповіді
  • Втр, 16/09/2014 - 21:43

Архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко), керуючий Харківсько-Полтавською єпархією УАПЦ, зареєстрованої як УАПЦ (оновлена​​), вважає, що люди, які зносять пам'ятники Леніну, сумлінно виконують другу церковну заповідь - «не сотвори собі кумира», та приписи Карфагенського собору , повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рortal-credo.ru.
 
«Для християнина - чито православного, католика чи протестанта - ідеологічна доктрина Леніна, а тим більше комуністичний культ з його реліквіями, беззастережно ворожі», - вважає православний єрарх.
 
Єпископ зазначає, що за своєю суттю більшовицька доктрина являє собою неоязичницьку релігійну систему зі своїми заповідями, ритуалами, священними книгами, єрархією і кастовим поділом.
 
Щодо знесення пам'ятника Леніну в Києві архієпископ висловився так: «Пам'ятник Леніну був не просто символом - власне, він виступав київським аналогом московського мавзолею, головною реліквією комуністичного культу в Україні».
 
«З точки зору православного церковного права ті, хто руйнує пам'ятники Леніну, сумлінно виконують другу церковну заповідь та приписи Карфагенського собору. Зате особи, які тим чи іншим способом намагаються відновити об'єкти ідолопоклонницького культу, повинні бути відлучені від Церкви і піддані епитимії», - підкреслив архиєпископ Харківський і Полтавський Ігор (Ісіченко).
 
Нагадаємо, що в Харкові невідомі починають зносити пам'ятники Леніну. В останні місяці від рук невідомих постраждали відразу кілька монументів.