Архиєпископ Каігама: Нігерія не стане ісламською державою
  • Срд, 16/07/2014 - 13:36

Ісламські фундаменталісти не можуть перетворити Нігерію в ісламську державу. Це країна, де впродовж багатьох років співіснують різні культури, раси і релігії, і це не зміниться, а це також є завданням християн. Такими словами Архиєпископ Ігнатій Каігама  відповідає на чергове відео-послання лідера Боко Харам, в якому він передбачає ісламізацію країни і, як він аж тричі повторив, смерть усіх християн. Водночас закликає до розширення ісламського халіфату, оголошеного в Сирії та Іраку, також на країни Чорного континенту. Абубакар Шекау раніше вже закликав президента Нігерії, який є християнином, прийняти іслам.

Тим часом, з Нігерії надходить інформація про черговий замах. Ісламісти з Боко Харам вбили щонайменше 45 людей у м. Ділл, у штаті Борно. Екстремісти обстріляли будинки і закидали їх пляшками із запальною сумішшю, також знищили три церкви. Після цього вони втекли, поліція їх не затримала.

За останніми даними Human Rights Watch з початку року Боко Харам атакували 95 разів, убивши більше двох тисяч осіб. Організація також повідомляє, що це угрупування намагається проникнути на територію Камеруну, звідки ісламісти викрадають дітей, щоб включити їх до боротьби у своїх рядах.