Архиєпископ Кентерберійський приїде до Ватикану на зустріч з Папою
  • Чтв, 29/05/2014 - 22:12

Глава Англіканської Церкви, архиєпископ Джастін Уелбі відвідає Ватикан 14-16 червня 2014р. В останній день візиту в першій половині дня запланована його зустріч з папою Франциском. Візит пов'язаний зі спільною ініціативою щодо боротьби з сучасним рабством і торгівлею людьми, розпочатою в березні. Понтифік і архиєпископ вже зустрічалися у Ватикані 14 червня 2013. Англіканський єрарх молився в той час біля могили св. Петра і - на особисте прохання - при могилі Івана Павла II.

Ініціатива, про яку піде мова в ході зустрічі, представляє собою платформу для міжрелігійної співпраці і носить назву "Global Freedom Network" (Глобальна мережа волі). Угода, підписана у Ватикані 17 березня 2014 представниками різних релігій та фондом "Walk Free", покликана допомогти в боротьбі з сучасними формами рабства і торгівлею людьми. Учасники ініціативи поставили перед собою мету ліквідувати ці явища на планеті до 2020 р.

Одним з ініціаторів створення мережі є Католицька Церква. Від імені Святішого Отця свій підпис на документі поставив єпископ Марсело Санчес Саронда, канцлер Папської академії наук. Крім того, під декларацією є підписи представників великого імама каїрського університету Аль-Азхар, Архієпископа Кентерберійського та фонду "Walk Free".

У Декларації підкреслюється, що рабство і торгівля людьми є злочинами проти людяності. Фізична, економічна і сексуальна експлуатація чоловіків, жінок і дітей зачіпає майже 30 млн. чоловік. Учасники ініціативи закликають всіх віруючих, керівників країн і людей доброї волі разом працювати для вирішення цієї проблеми.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va