Архієпископ Мечислав Мокшицький Митрополит Львівський відзначає сьогодні 9 річницю своїх єпископських свячень
  • Чтв, 29/09/2016 - 15:34

Сьогодні 29 вересня 2016 року наш Архієпископ Мечислав Мокшицький Митрополит Львівський відзначає 9 річницю своїх єпископських свячень. Вірні цілої Архідієцезії складають щирі вітання та моляться у намірах Архієпископа Мечислава.

До привітань також приєднується редакція нашого порталу та бажає нашому архієпископу Божого благословення, доброго, міцного здоров`я й багато сил та витривалості у служінні Христовій Церкві.

Дякуємо йому за батьківську турботу й підтримку. Нехай Марія, Допомога вірних, і надалі опікується Вами!

Дня 16 липня 2007 р. папа Бенедикт XVI призначив Мечислава Мокшицького архієпископом-коад`ютором Львівської архідієцезії РКЦ. Висвячений на єпископа 29 вересня 2007 р. папою Бенедиктом XVI у співслужінні з кардиналами Тарчізіо Бертоне S.D.B, державним секретарем Святого Престолу та Мар`яном Яворським, архієпископом-митрополитом Львівським.

21 жовтня 2008 року став на чолі Львівської архідієцезії у зв`язку з відставкою попереднього митрополита кардинала Мар`яна Яворського. 22 листопада 2008 року у римсько-католицькому кафедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці у Львові відбувся урочистий інгрес (введення на престол) нового митрополита Львівського Мечислава Мокшицького.