Архиєпископ Мечислав Мокшицький розповів журналістам про урочисте завершення Фатімського року в Україні
  • Срд, 11/10/2017 - 21:00

Чергова прес-кава для католицьких і світських журналістів відбулася 10 жовтня у Митрополичій Курії Львівської Архидієцезії РКЦ.

Зустріч з Архиєпископом Мечиславом Мокшицьким була присвячена урочистому закінченню ювілейного Фатімського року, який встановила Конференція римо-католицьких єпископів в Україні з нагоди 100-річчя об’явлень Матері Божої у Фатімі 1917 р. Саме там Матір Божа з'являлась трьом маленьким пастушкам: Люсії Сантос, Жасінті Марто та Франциску Марто.

Митрополит розповів про історію об’явлень та їхнє особливе значення у понтифікаті святого Папи Івана Павла ІІ.

Зокрема, згадав і про найважливіші події, які відбулися в Римо-Католицькій Церкві в Україні у цей період. Серед яких Всеукраїнське паломництво до Бердичівського санктуарію. А також паломництво до Фатіми 9-18 вересня цього року, де відбулося урочисте посвячення України Непорочному Серцю Марії. У Львівській Архиєдієцезії до гідності санктуарію було піднесено парафіяльний храм у с. Крисовичі та короновано фігуру Матері Божої Фатімської. А невдовзі на трьох наріжних каменях з Фатіми планують збудувати ще три нові храми – у Львівській (смт. Зимна Вода), Одесько-Сімферопольській та Камянець-Подільській дієцезіях.

Архиєпископ Мечислав Мокшицький також детально розповів про урочисте закінчення Фатімського року, яке розпочнеться 13 жовтня 2017 р. о 18.00 в Митрополичій Базиліці. Звідти процесія з фігурою Фатімської Матері Божої пройде вулицями міста до храму Матері Божої Громничної (вул. Винниченка, 30-а).

Також Митрополит відповів на питання журналістів, одне з яких стосувалося і його позиції щодо повернення культових споруд, які раніше були у власності РКЦ.

фото Андрій Чорний