Архиєпископ Мечислав Мокшицький: святий Іване Павле ІІ, випроси для України мир і Божу благодать
  • Нед, 27/04/2014 - 12:49

На канонізацію блаженних Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ з’їжджаються кардинали та єпископи з усього світу, серед яких також єпископи греко-католицької та римо-католицької Церкви України.

До української редакції Радіо Ватикану завітав архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський Римо-католицької Церкви в Україні, колишній особистий секретар Папи Івана Павла ІІ. Ось що він сказав слухачам Ватиканського Радіо:

«Я дуже тішуся разом з усіма католиками в Україні з канонізації блаженного Івана Павла ІІ, який дуже близький нашій Церкві, нашій державі, нашій батьківщині. Всі носять його у своєму серці. Всі знають, як багато він зробив для України, вони пам’ятають його паломництво 2001 року. Він тоді додав відваги, влив у серця надію, солідарність, міць. І це ми можемо довірити тепер у цих тяжких часах. Всі – і католики, і всі вірні в Україні, знають, що вони є тепер однією великою родиною, що в цій єдності є велика сила. І маємо надію, що канонізація блаженного Івана Павла ІІ причиниться до цього миру, який ми дуже очікуємо на нашій Батьківщині, в нашій державі, що ми хочемо всі жити в спокої, без війни. І будемо просити Святішого Отця, святого Івана Павла ІІ, щоби був нашим покровителем, щоби він випрошував для нашого краю цей мир і Божу благодать».

На фото: Папа Іван Павло ІІ із своїм секретарем Мечиславом Мокшицьким, теперішнім архиєпископом-митрополитом Львівським

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va