Архієпископ Мечислав Мокшицький звершив Святу Месу для учасників Паломництва довіри зі спільноти Тезе котрі перебувають на Україні
  • Пон, 20/04/2015 - 16:03

У неділю, 19 квітня, Львівська Митрополича Базиліка вітала братів зі спільнот Тезе з усієї Європи, котрі прибули в Україну в Паломництві довіри. Після Києва, брати приїхали також до Львова щоб свідчити Христа Воскреслого.

На початок Святої Меси хрест святого Франциска, який був написаний іконописцями школи «Радруж» для парафії св. Йоана Павла ІІ внесли брат Ґеорґ зі спільноти Тезе та семінарист Максим з парафії св. Івана Павла ІІ.

Разом з пресвітерами, котрі співслужили Святу Месу, о. Іваном Годоновичем, вікарієм кафедральної парафії та о. Григорієм Драусом у пресвітерії був присутній брат Ґеорг.

Архієпископ Мокшицький у своїй гомілії зокрема сказав: «Екуменічна спільнота Тезе є знаком єдності для світу між різними традиціями та віросповіданнями. А тим, хто їх єднає є сам Ісус Христос – Спаситель Світу»

«Слово Боже стимулює нас давати свідчення вірності Господу. І воно повинно чинити нас особливими у сучасному світі» - також сказав Митрополит. Також Митрополит коротко представив історію заснування, становлення та розвитку спільноти.

Брат Ґеорґ, у своїй вітальній промові на завершення Святої Літургії сказав: «Дорогий Архієпископе, дорогі брати і сестри. Це велика радість для нас братів зі спільноти Тезе, а також молодих людей з усієї Європи, котрі приїхали до Львова, бути сьогодні з вами тут у цьому кафедральному соборі Львова. Я хочу сказати Дякую за теплий прийом, за слово Архієпископа, за ваше свідчення християн в Україні. За вашу віру, надію та молитву. Ми приїхали як паломники з усієї Європи і хочемо поділитися радістю Воскресіння Господа з вами – християнами з різних Церков тут в Україні.

Молодіжний хор митрополичої парафії прикрасив Літургію співами канонів Тезе.