Архиєпископ Мелкітської греко-католицької Церкви закликав Барака Обаму залишити Сирію в спокої
  • Срд, 18/09/2013 - 17:03

Нещодавно висвячений Архиєпископ Босри і Хауран Ніколас Антіба (Мелкітська греко-католицька Церква) закликав Барака Обаму залишити сирійців у спокої, повідомляє 17 вересня CWN з посиланням на «Aid to the Church in Need».

«Я б сказав президентові Бараку Обамі, що ви завжди говорите про мир. Будь ласка, залиште нас у спокої і застосуєте на практиці ці ідеї про мир», - заявив він.

«У Вас є свої власні уявлення про демократію, і це прекрасно, але вони не обов'язково повинні відповідати нашим уявленням про демократію, - продовжив Архиєпископ . - Дайте нам працювати над нашою власною ідеєю демократії».

Архиєпископ Антіба розповів, що сотні людей знайшли притулок у нього вдома, після нападу на церкву, побудовану в 542 році. За його словами, третина сирійських християн покинули країну.

«З сирійцями воюють не сирійці, - підкреслив він, очевидно маючи на увазі озброєних бойовиків-джидахістів. – Ті, що беруть участь у збройній боротьбі не є сирійцями».

«Я вірую, я знаю, що переслідування не зруйнують Церкви, - додав Архиєпископ . - Християни дуже сильно страждали. Вони все ще страждають. Це непросто».

За матеріалами www.portal-credo.ru