Архієпископ Мокшицький: «Позбавлені Причастя, але не виключені з життя Церкви»
  • Срд, 21/10/2015 - 17:56

Синод Єпископів вчить нас більшої душпастирської вразливості щодо родини і виходити назустріч її потребам. Це підкреслює архієпископ Мокшицький, який представляє римсько-католицьку Церкву в Україні на Синоді.

Митрополит підкреслює, що не зважаючи на те, що розлучені, які живуть у нових зв’язках не можуть приймати Причастя, однак вони все ж мають важливе місце в житті Церкви.

«Сім`я є дуже важлива, а сьогодні вона переживає багато різноманітних проблем і криз. Участь у Синоді допоможе нам оточити особливою опікою родини і стати більш вразливими на проблеми, які вони переживають щодня. Я радий, що говориться також про те, щоб опікуватись тими, хто живе у повторних зв’язках, аби показати їм їх цінність, показати, що вони не виключені з життя Церкви і можуть бути в єдності з Христом. Це відбувається через участь у богослужіннях, слуханні Божого Слова, участь у Святій Месі, навіть якщо не буде точно такої можливості, аби приймати Святе Причастя. Однак такі пари можуть через свідчення свого життя і активну участь у житті Церкви показати, що вони є християнами.