Архиєпископ Мюллер: м'яч на боці лефевристів
  • Пон, 01/07/2013 - 18:05

Святий Престіл і надалі очікує офіційної відповіді Священичого Братства святого Пія X у справі "доктринальної преамбули", – заявив 26 червня в інтерв'ю для порталу Kathnet префект Конгрегації Доктрини Віри, а також глава Папської Комісії Ecclesia Dei, Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер.

На думку німецького єрарха, відповідального за питання доктрини та діалог з традиціоналістами "м'яч знаходиться на полі лефевристів", повідомляє wiara.pl.

Архиєпископ Мюллер зазначив, що ватиканський документ адресований усьому Братству св. Пія X і "доктринальна преамбула" містить основний зміст католицької віри. Крім того, кожен з духовенства є вільною особою і може особисто повернутися до повного сопричастя з Католицькою Церквою, до  єдності з Папою й єпископами. Префект Конгрегації у справах Віровчення нагадав позицію Папи Бенедикта XVI, який 25 років прагнув до прогресу у двосторонніх відносинах. Однак, він чітко зазначив, що все ще необхідно уточнити важливі доктринальні питання і що доки Братство не має канонічного статусу в Церкві, його члени не здійснюють служіння в Церкві правосильно. Багаторічна дискусія призвела до розробки документу під назвою "доктринальна преамбула", – сказав Архиєпископ Мюллер.