Архиєпископ Мюллер: віра і розум - полюси однієї реальності
  • Птн, 22/02/2013 - 16:31

"Для того, щоби думати через призму віри, світ має потребу в розумі, який би не залишався мовчазним перед обличчям божественного", – вважає Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер, префект Конгрегації віровчення. Він нагадав про потребу постійної взаємодії між розумом і вірою. За його словами, віра – це плід особистих взаємин з Богом, який відрізняється від бачення речей, що ґрунтується на наукових даних. Але, не зважаючи на це, віра не протирічить науковим методам.

"Віра і розум не виключають один одного. Це два полюси однієї і тієї ж реальності, які взаємодоповнюються і роблять людину здатною вивчати і пізнавати середовище, як сотворіння. Завдяки цьому людина, як створіння, стає здатною пізнавати себе і своє життя", – зазначив Архиєпископ Мюллер. Його слова цитує вчорашній випуск газети "L'Osservatore Romano".

Єрарх посилався на Бенедикта XVI, який вважає, що "завданням пастирів Церкви є збереження у віруючих прагнення до пошуку істини". Потрібно "постійно по-новому закликати розум ставати на пошук істинного, прекрасного, на пошук Бога, і на цьому шляху (...) розуміти Ісуса Христа, як Світло, яке висвітлює історію і допомагає знайти шлях до майбутнього», – вважає Архиєпископ Мюллер .

За матеріалами http://be.radiovaticana.va