Архиєпископ Неаполя закликав мафію припинити насильство
  • Птн, 15/10/2021 - 15:47

У зв'язку з загостренням конфлікту в кримінальних структурах у Неаполі місцевий архиєпископ зробив тривожну заяву. «Вони вбивають Неаполь!», - йдеться у тексті на веб -сайті архиєпархії.

«Сліди крові, залишені на кількох вулицях та околицях останніми днями, не можуть залишити байдужим нікого. Усі суспільні сили, незалежно від релігії, повинні терміново вжити заходів, щоб зупинити ескалацію насильства. Ні в якому разі не слід смиренно чекати і дивитися, як Неаполь помирає», - написав архиєпископ Доменіко Баталья.

"Каморра і підпілля руйнують місто з нелюдською люттю", - сказав митрополит Неаполя у своєму емоційному зверненні. - Ті, хто продовжує вдавати, що нічого не сталося, сприяють краху. Настав час перейти від "холодного індивідуалізму" до нового почуття спільності. Це єдиний спосіб врятувати регіон».

Архиєпископ Баталья звернувся безпосередньо до "членів Каморри, корумпованих чиновників та спільників організованої злочинності" і закликав їх залишатися людьми. Він запевнив, що як архиєпископ Неаполя готовий супроводжувати в процесі навернення всіх тих, хто хоче прислухатися до своєї совісті.

«Ще не пізно скласти зброю і стати на шлях справедливості», - закликав єрарх. Він зізнався, що найближчими днями планує реалізувати низку ініціатив щодо налагодження діалогу з громадянським суспільством.

Впродовж останніх тижнів у Неаполі відбулися криваві зіткнення між конфліктуючими кланами Каморри. Поліція зафіксувала дванадцять нападів і вибухів, переважно в неапольському районі Пантічеллі. Кілька людей загинуло. Останнім з них став 23-річний чоловік, в котрого сім разів вистрілили з пістолета з близької відстані.