Архиєпископ Палья проти нав'язування гендерної ідеології
  • Птн, 02/07/2021 - 14:10

Закон про гомотрансфобію, який просувається в Італії, – це нав'язування гендерної ідеології у маєстаті закону, – застерігає голова Папської академії життя. Він зазначив, що італійська конституція захищає від дискримінації. Закон, який би здійснював цей захист, є чимось хорошим. Однак у цьому випадку закон, який має охороняти конституція, заперечує інші права, передбачені конституцією, включаючи свободу думки, – додає Архиєпископ Вінченцо Палья.

Так званий закон Зана, який просувається в парламенті Італії, є дуже суперечливим. Він передбачає суворі покарання за дискримінацію представників ЛГБТ, і водночас саме визначення дискримінації є настільки розмитим, що, на думку юристів, його можна вважати, наприклад, католицьким вченням про шлюб та сім'ю. Святий Престіл вже втрутився у це питання дипломатичними шляхами.

Архиєпископ Палья наголошує, що це втручання не є втручанням у справи італійської держави, а проявом турботи про загальне благо. Він додає, що, хоча Ватикан є міжнародною реальністю та суверенною державою, завдяки своїй близькості до Італії, він сприймає спільні відчуття італійського суспільства з надзвичайною чуйністю. 

«Для нас, італійців, сім'я, заснована на шлюбі чоловіка та жінки, реальності батька та матері як батьків, є чимось надзвичайно важливим», – додав Архиєпископ Палья в інтерв'ю для газети «Il Giornale».