Архиєпископ Паролін: мир − одна з головних турбот ватиканської дипломатії
  • Срд, 11/09/2013 - 11:06

Архиєпископ П'єтро Паролін, новопризначений Держсекретар Ватикану, зазначив, що турбота про мир у світі завжди була у центрі уваги Римського Архиєрея. Ватиканський дипломат підкреслив, що Франциск продовжує шлях Бенедикта ХV, який докладав багато зусиль, щоб не допустити початку першої світової війни.

В інтерв'ю венесуельському журналу "Diario Católico" єрарх нагадав також про діяльність Пія XII, який під час Другої світової війни прагнув зблизити людей між собою і через це досягти миру. Він поділився, що "був безпосереднім свідком" зусиль Івана Павла II щодо запобігання війни в Іраку. "Мені здається, що Папа Франциск йде тим же шляхом: шляхом найголовнішої турботи Святого Престолу, якою є мир у світі", − сказав архиєпископ Паролін.

Єрарх зазначив, що збереження миру у світі не є метою роботи ватиканської дипломатії, але напевно, однією з причин її існування. За словами архиєпископа Пароліна, дипломатія Ватикану має добру репутацію в світі, бо діє вже понад національними інтересами, часто дуже особливими. Він додав, що дії Святого Престолу завжди спрямовані на загальне благо людства.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va