Архиєпископ Паролін заступає на посаду Державного секретаря Апостольської Столиці
  • Втр, 15/10/2013 - 13:43

В особі архієпископа П’єтра Пароліна Папа Франциск матиме лояльного і дуже ефективного співробітника, – запевняє кардинал Жан-Луї Торан. Архиєпископ Паролін сьогодні, 15 жовтня, розпочинає своє урядування.

Коли французький кардинал був міністром закордонних справ Ватикану, архієпископ Паролін був його заступником. Добре знайомий з колишнім держсекретарем. Сьогодні опівдні архієпископ Паролін замінить кардинала Бертоне на посаді. Як зазначає кардинал Торан, відбудеться чітка зміна стилю. Папа Франциск в черговий раз надав перевагу дипломатам. І хоча архієпископ Паролін має інший темперамент, але я впевнений, що вони добре співпрацюватимуть, - сказав Радіо Ватикану кардинал Торан.

«Передусім тому, що він відмінний священик, - сказав кардинал Торан, - Крім того, він відносно молодий. Він зможе підтримати Папу у реформі Римської Курії. Я впевнений, що як співробітник Франциска, він буде дуже ефективний. Я його пізнав як хорошого парламентаря. Дуже врівноважений. Має великий міжнародний досвід. І що важливо, підтримував локальні церкви у їх труднощах. Дякуючи цьому, має добре розвинений пастирський підхід. Дипломатія служить душпастерству. Я вважаю, що архієпископ Паролін це добре зрозумів. Я завжди цінував його розсудливість, вірність, працьовитість і священицький дух».

За матеріалами www.catholic-media.org