Архиєпископ Ванкувера: ми є серед «летальної кризи передозування наркотиками»
  • Втр, 21/02/2017 - 10:55

Архиєпископ Майкл Міллер з Ванкувера звертає увагу на «летальну кризу передозування наркотиками», що існує в суспільстві, і закликає католицьких пастирів реагувати на цю проблему.

Владика покликається на звіт уряду, що показує впродовж минулого року понад 900 смертей в провінції Британська Колумбія від передозування наркотиками. Ця проблема, за його словами, «сягає кожен сегмент нашого суспільства, спустошуючи сім’ї і спільноти», інформує Catholic News Agency.

Вірні повинні докладати більше сил для того, щоб застосовувати громадську дію у відповідь на поширення проблеми з наркотиками, вважає він. Архиєпископ Міллер закликав представників Церкви реагувати, налагоджуючи контакт з найбільш вразливою на цю проблему аудиторією – особливо з молоддю і тими, хто бореться із психічними захворюваннями.

«Якби Ісус жив в 2017 році у Ванкувері, Він би без сумніву ідентифікував себе з тими, хто потерпає від психічних хворіб і узалежнень», – зазначив владика. – «Ми, як Його учні, покликані робити так само».

Варто зазначити, що за минулий рік у провінції Британська Колумбія від передозування наркотиками (фентаніл та інші опіоїди) померло понад 900 осіб. Ця цифра більше, ніж вдвічі перевищує кількість осіб, що загинули від вбивств і ДТП разом.