Архиєрейська Божественна Літургія у Львівській виправній колонії № 48
  • Срд, 09/11/2016 - 10:12

8 листопада 2016 року, в День великомученика Димитрія Мироточця, у рамках Ювілею Божого Милосердя для в'язнів, до Львівської Виправної Колонії № 48 завітав владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Разом із архиєреєм до в’язнів завітали: о. Тарас Мирка,  в’язничний душпастир виправної установи; о. Андрій Хомишин, військовий капелан Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (раніше служив у цій установі); о. Андрій Сенейко, директор львівського Карітасу, який подбав про певну матеріальну допомогу для засуджених; о. Іван Глова, префект Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ та студенти семінарії, члени Центру Душпастирювання Військовослужбовців, що діє у духовному закладі.

Преосвященніший владика Венедикт очолив Архиєрейську Божественну Літургію, спів якої супроводжував квінтет Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКУЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11).

У своєму слові, Кир Венедикт, поставив у приклад життя великомученика Димитрія. Святий незважаючи на обставини міг поступити чесно, справедливо, по-людськи, по-християнськи. Також владика наголосив на тому, що ми часто шукаємо оправдання в обставинах чи інших людях. І пригадав, що яке б наше життя не було: бідне чи багате, в світі чи у в’язниці, вигідне чи не вигідне, воно завжди має свій початок і своє закінчення, і по закінченню потрібно буде стати перед Господом. Бо життя, підкреслив архиєрей, є дароване нам безплатно Богом і життя є дуже коротке. Тому ми маємо правильно його реалізовувати. «Бог дарує життя кожному з нас. Вживаймо кожну мить нашого життя, щоби зробити щось добре!», - наголосив архиєрей.

На завершення відвідин о. Тарас Мирка та спільнота виправної колонії висловила вдячність владиці Венедикту за душпастирський візит та батьківську підтримку.