Архиєрейська Літургія та дияконські свячення у Стрию
  • Суб, 23/05/2015 - 19:02

21 травня 2015 року, у Світлий празник Вознесіння Господнього, Преосвященний владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії, очолив Божественну Літургію в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия. В часі богослуження єпископ уділив дияконські свячення піддияконам Назарію Майсуку Роману Дячишину та Євгену Гаврилишину, – випускникам Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Звертаючись до присутніх з проповіддю та розважаючи над святом Вознесіння, єпископ зазначив: «Сьогодні можемо побачити ту подію, коли апостоли не хотіли відпускати Христа, їм було шкода за тими днями, коли Він був разом з ними. Рівно ж і нам, коли ми співали «Христос воскрес», який би смуток не огортав наше серце, ці співи та привітання давали сили до життя. Однак, Ісус сказав апостолам: "Мушу відійти"».

«Апостоли проводжали Христа вдруге. Першого разу, перед Голгофою, вони Його залишили і розбіглися. А сьогодні ми чуємо, що після Вознесіння Ісуса на небо, їх огортала радість, тому що Ісус, як співаємо у тропарі свята "учинив радість ученикам обітуванням Святого Духа". Книга Діянь оповідає, що апостоли Були настільки задивлені в небо і зачаровані відходом Ісуса, що ангели мусили привести їх до тями, кажучи, що Ісус відійшов, але Він прийде знову. Тоді апостоли повернулися в Єрусалим і чекали приходу Святого Духа», – продовжив Владика Богдан.

«Нехай сьогоднішній день, день Вознесіння Господнього, – сказав на завершення Єпископ, – допоможе нам задуматись над тим, куди ми дивимось протягом свого життя, на чому зупиняється наш погляд – погляд очей, серця. Чи ми вдивляємося туди, куди відійшов Ісус, щоб приготувати нам місце, чи усвідомлюємо, що Він нас там чекає, що там ми маємо свій дім? Чи, може, ми дивимось на речі, які відводять нас від люблячої Божої руки».

Після завершення Літургії владика Богдан привітав новопоставлених дияконів з радісною подією, побажавши їм вірності служінню, до якого Господь їх покликав.

 

Довідка:

Диякон Назарій Майсук народився 26 грудня 1987 року в м. Стрию. Протягом 2007-2014 років здобував богословську освіту та священичу формацію у Львівській духовній семінарії Святого Духа. Нижчі та піддияконські свячення отримав з рук Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, Єпарха Стрийського 9 квітня 2014 року.

Диякон Роман Дячишин народився 3 жовтня 1988 року в с. Братківці Стрийського району. Протягом 2007-2014 років здобував богословську освіту та священичу формацію у Львівській духовній семінарії Святого Духа. Нижчі та піддияконські свячення отримав з рук Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, Єпарха Стрийського 9 квітня 2014 року.

Диякон Євген Гаврилишин народився 7 квітня 1989 року в с. Трибоківці Жидачівського району. Протягом 2007-2014 років здобував богословську освіту та священичу формацію у Львівській духовній семінарії Святого Духа. Нижчі та піддияконські свячення отримав з рук Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, Єпарха Стрийського 9 квітня 2014 року.