Архиєпископ Челлі на медійному форумі в Йорданії
  • Срд, 12/06/2013 - 20:25

  "Християнські арабські ЗМІ на службі справедливості, миру і прав людини" − під такою назвою в столиці Йорданії Аммані 10-11 червня проходить форум, організований Папською радою з ЗМІ та місцевим Католицьким медіа-центром. Серед учасників заходу представники влади, медійні експерти різних віросповідань, єпископи, священики і вірні миряни. У ньому беруть участь також Єрусалимський Патріарх Фуад Туаль та архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, глава Папської ради з засобів масової комунікації.

В інтерв'ю Радіо Ватикану останній зазначив, що використання ЗМІ є важливим фактором для "побудови мостів" у багатьох регіонах світу, особливо на Близькому Сході, багатому етнічними та релігійними особливостями. Архиєпископ Челлі звернув особливу увагу на те, що медіа в Церкві служать не тільки для обміну новин, але також, щоб створювати співтовариства. Об'єднуючим фактором в цьому контексті є необхідність проповіді Христа, яка перевершує обрядові або традиційні пам'ятки.

Архиєпископ Челлі відзначив, що при проголошенні Євангелія Церква насамперед має бути  самою собою, але в той же час відкритою на "правду інших" або навіть релігію інших людей. "Ми повинні знати, що належить Ісусу Христу, що є одне з Ним, але одночасно саме в Христі повинні бути відкритими на всіх", − сказав ватиканський єрарх. Він нагадав про заклик Папи Франциска до створення "культури дружби" і "культури зустрічі". "Це значить, що Церква не має бути зосередженою на самій собі або в  собі (...),  але бути відкритою Церквою, Церквою, яка здатна вести діалог з світом», − сказав архиєпископ Челлі.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va