Архиєпископ Челлі: соціальні мережі радикально змінили процес євангелізації
  • Чтв, 24/01/2013 - 00:00

Рішення Бенедикта XVI бути присутнім в соціальних мережах має на меті зробити їх більш гуманними і перетворити в "Ареопаг третього тисячоліття", на якому потрібно проголошувати Євангельські слова, сказав архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської ради з засобів масової комунікації.

Єрарх зіслався на тему 47-го Всесвітнього дня засобів комунікації: «Соціальні мережі: двері правди і віри. Нові простори для євангелізації ", який відзначатиметься 12 травня. Мета цьогорічного Дня - звернути увагу на те, що присутність у соціальних мережах повинна бути моментом істини про Бога і людину, щоб відносини, які настроюються в них і через них сприяли розвитку людських якостей, - зазначив архиєпископ Челлі в інтерв'ю  "L'Osservatore Romano ". На його думку, тут серйозно можуть допомогти твіт-повідомлення Святішого Отця. "Це" краплі роси", які можуть вгамувати спрагу правди і любові людини, яка мандрує часто на самоті своїм шляхом в історії", - зазначив голова ватиканської дикастерії.

Архиєпископ підкреслив, що нові засоби комунікації радикально змінили спосіб євангелізації, проте її зміст залишається незмінним у будь-якій ситуації. "Нові технології дають тільки великі можливості, але процес євангелізації далі пов'язаний зі свідченням Євангелія, з спільнотою, яка його приймає", - зазначив єрарх. Звичайно, нові засоби комунікації допомагають у розширенні простору євангелізації, однак залишається істотним особиста участь в цьому процесі, і тому засоби можуть бути корисними в досягненні цієї мети, додав він. За словами архиєпископа, за допомогою сучасних технологій ми повинні навчитися доходити до розуму і серця сьогоднішньої людини, і тільки це має значення.

Голова Папської ради з засобів масової комунікації зазначив, що Святий Престол вже протягом тривалого часу з увагою спостерігає за цифровою культурою і намагається використовувати її, результатом чого стали численні ініціативи, остання з яких - "Твіттер" Папи. Основним завданням, за словами архиєпископа Челлі, залишається прагнення, щоб через ці канали слова Святішого Отця дійшли до тих, хто не має інших можливостей почути їх.

За матеріалами be.radiovaticana.va

 

на правах реклами: