Архиєпископ Фізікелла: всі віруючі - катехити
  • Нед, 27/01/2013 - 00:00

Євангелізація повинна увійти в повсякденне життя кожного християнина, який повинен усвідомлювати своє покликання, бути носієм Євангелія. Кожен хрещений повинен бути сучасним катехитом, поєднуючи свою віру з повсякденістю, переконаний Архиєпископ Рінно Фізікелла, голова Папської ради з нової євангелізації, в компетенцію якої 25 січня 2013 Папа офіційно передав сферу катехизації в Церкві.

 

Архиєпископ, у статті на сторінках "L'Osservatore Romano", пише, що саме катехизація є новим інструментом для успішної місії Церкви нести Добру Новину кожному. У контексті Року Віри "це - інструмент надзвичайно високої якості", - переконаний глава ватиканської дикастерії. Він підкреслює, що бути віруючим - зовсім не означає жити казками або міфами минулого, але прагнути особисто вносити вклад в правду об’явлення, яке знаходить свою повноту в Ісусі Христі. Усвідомлення цього і може призвести до мети нової євангелізації - дати можливість усім віруючим зустрітися з Ісусом. Єрарх наголошує, що нова євангелізація відбувається в обстановці сучасного світу, який переживає зовсім незнайомі досі процеси, якщо адресат  об’явлення все більше занурений у технологізовану культуру.

 

"Бути освіченим у вірі, насправді, обов'язок кожного віруючого, який він повинен відкрити заново для побудови власної ідентичності і вирушити до все більшого поглиблення таємниці, в яку вірить", - зазначив Архиєпископ Фізікелла. Єрарх з оптимізмом зазначає, що релігійна неосвіченість християн може бути з успіхом подолана.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va