Арсеній Яценюк привітав вірян із 25-річчям виходу УГКЦ з підпілля
  • Суб, 25/10/2014 - 17:03

Верховному Архієпископу Києво-Галицькому

Главі і Батькові Української Греко-Католицької Церкви

СВЯТОСЛАВУ

 

Ваше Блаженство!

Дозвольте привітати Вас і у Вашій особі єпископат, духовенство, чернецтво, всіх мирян з 25-ою річницею свободи Української Греко-Католицької Церкви. Вихід Української Греко-Католицької Церкви з підпілля ознаменував довгий та трагічний і, водночас, героїчний період боротьби Церкви з тоталітарним режимом.

Церква перемогла.

Невмирущим є подвиг тих, хто викував і вимолив цю перемогу. Хто відмовився коритися злому, йшов на смерть, проповідував істину у таборах і на лісоповалах, хто підтримував і просвіщав спраглий за правдою народ. 25 років тому Церква йшла з катакомб змучена і знекровлена, але з такою силою духу, якій вже не здатна була протистояти радянська імперія. Голос Церкви зазвучав потужно і пророчо, вона не вагаючись викривала суспільні виразки, зловживання владою, людські гріхи і недосконалості.

Українська Греко-Католицька Церква безкомпромісно виступає на захист свободи і фундаментальних прав людини, Незалежності України, європейського майбутнього нашої держави. Її твердість і послідовність у дні Революції Гідності зміцнювала український народ і вселяла в нього впевненість у перемозі над тиранією.

Уряд України високо цінує ту душпастирську, соціальну, правозахисну і просвітницьку діяльність, яку здійснює Українська Греко-Католицька Церква. Ми бачимо, як беззастережно підтримує Церква Українську державу на зовнішній арені, як багато робить вона для Українського війська, молоді, для вимушених переселенців, для тих верств населення, які найбільше потребують допомоги.

Запевняю, що Уряд і далі докладатиме всіх зусиль, щоби Церква мала якомога більш сприятливі умови для виконання своєї суспільної місії, морального піднесення і духовного вдосконалення українського народу.

Зі словами пошани і подяки,

 

Прем’єр-міністр України                                                   Арсеній Яценюк