Арсеній Яценюк вимагає відставки міністра культури та його першого заступника за погрози УГКЦ
  • Пон, 13/01/2014 - 14:02

Голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вимагає відставки міністра культури України Леоніда Новохатька та його першого заступника Тимофія Кохана за погрози на адресу Української Греко-Католицької Церкви. Про це він написав на своїй офіційній сторінці у Facebook (https://www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy?fref=ts)

«Вимагаю відставки Кохана, першого заступника міністра культури, й притягнення його до кримінальної відповідальності. Як громадянин, як політик і як вірний УГКЦ глибоко обурений погрозами, до яких вдався на адресу Церкви цей «гідний» нащадок Сталіна-Галана-Костельника», - зазначив Арсеній Яценюк.

«УГКЦ була, є і буде! І не просто Церквою, а ангелом-хоронителем українського духу, як і УПЦ КП», - зазначив він.

За словами Арсенія Яценюка, покарання заслуговує і «шеф Кохана» міністр Новохатько: «Сподіваюся, він буде відставлений разом з усім урядом Азарова».

Міністерство культури надіслало главі Української Греко-Католицької Церкви Святославу листа, в якому фактично погрожує УГКЦ судом через участь її духовенства в акціях протесту. Про це Блаженніший Святослав  повідомив на сьогоднішній прес-конференції.

У документі за підписом першого заступника міністра культури Тимофія Кохана зазначено про можливість «порушення перед судом питання щодо припинення діяльності відповідних релігійних організацій».

Джерело: http://yatsenyuk.org.ua