Арсеній Яценюк звернувся до Папи Римського з проханням молитися за Україну
  • Суб, 26/04/2014 - 18:27

У суботу, 26 квітня, у Ватикані Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Папою Римським Франциском.

По завершенні зустрічі Арсеній Яценюк сказав журналістам, що звернувся до Папи «з проханням молитись за Україну і зробити все, щоби в Європі був мир та стабільність».

Глава Уряду нагадав, що Церква в 1978 році зробила дуже багато, коли виник конфлікт між Аргентиною та Чилі: «Тоді церква зробила все щоб цієї війни не було». Так само, за його словами, відбулося під час Карибської кризи, «коли Папа Римський зробив все, щоби не виникла ядерна війна між США і Радянським союзом».

«Те що Папа Франциск у своїх молитвах і зверненнях молиться за Україну, згадує про Україну і підтримує її - є великим знаком солідарності з українським народом», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Він також зазначив, що провів зустріч Державним секретарем (Главою Уряду) Ватикану кардиналом П’єтро Пароліном. Арсеній Яценюк сказав, що під час зустрічі згадав часи з Майдану, «коли здавалося, що шанси перемогти практично рівні нулю»: «На їхньому (тодішньої влади) боці була сила, міліція, армія, автомати. Але не так сталося. Сила – це не армія і автомати, сила – це віра і дух».

«Якщо з нами буде Бог, то з нами буде перемога», - сказав Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр України також провів зустріч із Прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці.

Глава Уряду відвідав Собор Святої Софії в Римі, де зустрівся з місцевою українською громадою.

До делегації від України також увійшли Міністр Кабінету міністрів Остап Семерак, Міністр закордонних справ Андрій Дещиця, Радник Прем’єр-міністра України з питань державно-церковних та міжнаціональних відносин Віктор Єленський.

Сьогодні, 26 квітня, Арсеній Яценюк повертається до України.

Джерело: www.kmu.gov.ua