Асію Бібі остаточно звільнив Верховний Суд Пакистану
  • Втр, 29/01/2019 - 15:18

Асія Бібі – християнка, засуджена на смерть за так зване "богохульство" проти ісламу, котра через вісім років перебування у в’язниці, була звільнена – отримала звільнення від усіляких звинувачень від Верховного Суду Пакистану. Рішення у цій справі сьогодні ще раз прийняв Верховний Суд.

Швидше за все, жінка, котра зараз переховується, впродовж найближчих годин покине Пакистан. Вона не відреклась Христа, незважаючи на те, що таким чином могла уникнути переслідування.

Перше рішення суду щодо звільнення Асії Бібі спровокувало вуличні протести. Спраглі крові ісламісти ходили по домах, розшукуючи членів її родини. Дві доньки Асії втекли до Канади. З країни втік також (але повернувся на слухання суду) адвокат жінки – Сайфул Малук.

Уся історія розпочалась в 2010 році. Жінка і мати п’ятьох дітей під час розмови біля криниці, коли мусульманка намовляла її прийняти іслам, запитала її: «Що для вас зробив Магомет?» і додала: «Для мене Ісус помер на хресті». Це визнали за богохульство. Асію арештували. Як розповів її чоловік, жінку неодноразово били і ґвалтували у в’язниці. Загалом вона провела в ув’язненні дев’ять років. Її здоров’я занепало. Її засудили на смерть. Однак вона не відреклась Христа, незважаючи на те, що таким чином могла отримати свободу. Міжнародна спільнота одразу почала закликати до звільнення Асії Бібі. Влада Пакистану, мабуть, добре розуміла скільки втрачає перед очима світу, однак на неї значний тиск чинили радикальні маси мусульман. Розгляд справи християнки здавався безкінечним. Зрештою, в жовтні минулого року Верховний Суд звільнив Асію. Однак вона не могла покинути межі Пакистану, поки не буде розглянуто останнього обвинувачення, висунутого проти неї. Власне сьогодні це обвинувачення було відкинуто, а вирок про звільнення – підтверджено.

Швидше за все, Асія Бібі приєднається до своєї сім’ї в Канаді, інформує wiara.pl.