Ассізі: шопка і різдвяна ялинка, присвячені постраждалим від землетрусу
  • Нед, 11/12/2016 - 13:23

8 грудня 2016 року в Ассізі запалили і посвятили різдвяну ялинку та шопку, присвячену жертвам землетрусу в Центральній Італії. Для спорудження вертепу були використані каміння одного з храмів та базиліки Святого Венедикта центральноіталійського міста Норчіа, зруйнованих під час землетрусу 30 жовтня цього року.

Директор прес-центру базиліки святого Франциска отець Енцо Фортунато зазначив, що разом з різдвяною ялинкою вони бажають «засвітити надію людей, які на своєму шляху хочуть подолати моменти страждання, викликані стихійними лихами та війнами».

З нагоди урочистості в Нижній базиліці Св. Франциска відбулася Свята Меса, яку очолив Префект Дикастерію служіння цілісному розвиткові людини, кардинал Пітер Турксон. Після богослужіння проходила церемонія посвячення вертепу, яку відкрив Головний Настоятель Ассизького Монастиря отець Мауро Ґамбетті.

«Сьогодні ми запалюємо світло для того, щоб освітити світ, позначений конфліктами та стихійними лихами, – сказав під час церемонії отець Ґамбетті. – Всі події, всі міжособистісні стосунки, будь-яка ситуація можуть і повинні відкритися Господеві, Якому належить історія. Він приходить, щоб освітити приховане значення, розкрити глибину подій нашого існування і вказати шлях миру. Наступного року, ­­– вів далі Головний Настоятель  монастиря, – будемо намагатися робити все для того, щоб євреї і палестинці знову зустрілися в місті Ассізі для братерського діалогу. Ми також будемо трудитись, щоб зрозуміти й вирішувати питання, пов'язані з землетрусом».

У посвяченні взяли участь також мер міста Вифлиєму Вера Бабун, парох міста Норчіа, коло 60 жителів цього міста, а також біженці, яким надав притулок Єпархіальний відділ Карітасу Ассізі.

Мер Ассізі Стефанія Проєтті, яка теж взяла участь у святкому заході, підкреслила важливість присутності на святі мера Вифлиєму. «Цей візит, – зазначила вона, – підтверджує велике значення міста Св. Франциска для цілого світу. Зв’язок з Вифлиємом, містом-побратимом з 1988 року, є дуже важливим для того, щоб зміцнити мережу міжрелігійного та міжкультурного діалогу, в якому Ассізі займає центральне місце».

Святковий захід прикрасив своїм співом хор хлопчиків, до складу якого увійшли 140 учнів однієї з шкіл Ассізі.