Атеїсти шукають свідків присутності Бога – кардинал Равазі до Курії
  • Птн, 22/02/2013 - 17:19

Практичний атеїзм наших часів дуже подібний до атеїзму, який описує Біблія. Він не має теоретичного характеру, а є просто байдужістю до Бога, свободою установлювати, що добре, а що погане – сказав кардинал Джанфранко Равазі п'ятого дня ватиканських реколекцій для Папи і Римської Курії.

Кардинал ділився своїм досвідом з Двору Поган – папської ініціативи нового діалогу з невіруючими. Реалізовує ідею Папська Рада у справах культури, якою керує кардинал Равазі. Ініціатива показала, що атеїсти, які роздумують над своєю ситуацією, зовсім незадоволені своєю невірою, не хочуть бути «приречені» на атеїзм, прагнуть, щоб Бог існував, шукають свідків його присутності – сказав кардинал.

Автор цьогорічних реколекцій звернув увагу на те, що духовну ситуацію атеїстів треба відрізняти від почуття відсутності Бога, яке деколи переживають  віруючі люди і про яке також говорить Святе Письмо. Це настільки важливо тому, що погано пережита відсутність Бога може привести до справжнього атеїзму. «Для нас, віруючих, Бог не зникає повністю з нашого горизонту, ми просто вже не відчуваємо Його присутності. Я хотів би, щоб з огляду на це ми, єпископи, подбали про священиків. Багато священиків проходить через це випробовування і не може дати собі з ним ради. Вони потребують нашої допомоги» – звернувся до присутніх реколектант.  

За матеріалами: radiovaticana.va