Атеїсти в США вимагають видалити згадку про Бога з національної валюти
  • Пон, 25/01/2016 - 14:48

Група атеїстів з міста Акрон штату Огайо подала позов до Федерального окружного суду США з вимогою прибрати фразу In God We Trust («На Бога уповаємо») з доларових купюр.

«Фраза In God We Trust є прямим порушенням конституційної норми, яка закріплює відділення Церкви від держави», - йдеться у  тексті судового позову.

У тому випадку, якщо суд стане на сторону позивачів, фраза повинна бути прибрана з банкнот. Громадяни, що подали позов мотивують свою ініціативу тим, що «їм щодня доводиться тримати в руках купюри, на яких згадується Бог і тим самим мається на увазі його втручання у фінансові операції», хоча вони за своїми переконаннями є «світськими гуманістами».

Даний випадок, за повідомленням ЗМІ, далеко не перший у судовій практиці держави. Раніше група громадян подала до суду на уряд США з вимогою прибрати з клятви вірності прапору країни фразу «під Богом».

У свою чергу в Центрі з питань права та правосуддя християн заявили ЗМІ, що дані позови є «спробою вихолощення фраз, пов'язаних з релігійною спадщиною Штатів».