Авіація повинна бути джерелом зустрічі, а не засобом знищення, - Папа Франциск
  • Суб, 14/05/2022 - 14:32
Приймаючи представників італійської Національної організації цивільної авіації, Папа Франциск наголосив на служінні культурі зустрічі, яке здійснює ця сфера діяльності, й у контексті війни в Україні побажав, аби небо завжди було мирним.

Сприяючи переміщенню мільйонів пасажирів, авіаційна галузь сприяє розвиткові людських і соціальних стосунків на міжнародному рівні. Й кричущим контрастом до цього є випадки, коли авіація використовується як засіб атаки, знищення та смерті. Думками про це Папа Франциск ділився, зустрічаючись у п’яницю, 13 травня 2022 р., із представниками італійської Національної організації цивільної авіації.

«Ми це, на жаль, бачимо, – сказав він, – і в цій жахливій війні в Україні, щоденно позначеній повітряними бомбардуваннями. Перед обличчям цієї спустошливої картини, наше серце ще сильніше стискає надія на те, що небо завжди і тільки буде небом мирним, яким можемо літати в мирі, щоби започатковувати та зміцнювати стосунки дружби та миру. Авіація – це дружба, це зустріч!».

У своєму слові до представників авіаційної галузі Святіший Отець зазначив, цивільна авіація зробила важливий внесок у розвиток сучасного світу, «наближаючи далекі між собою народи». «Тисячі пасажирів можуть дістатися до інших міст і країн на працю, з метою туризму, за сімейними обставинами, й таким чином доторкнутися до різних культур і традицій. Таким чином, відбувається сприяння знайомствам, співпраці та взаємообмінові в культурній, економічній і релігійній сферах», – сказав він, зазначивши, що перед обличчям постійної спокуси повернутися до відновлення національних бар’єрів, «ще більше виділяється це служіння зустрічі та братерству».