Австралія: духовенство повинно вакцинуватися, інакше їх визнаватимуть загрозою
  • Чтв, 25/11/2021 - 21:28

Австралійська Архиєпархія Брісбейн оголосила, що всі працівники Архиєпархії, включаючи священнослужителів, працівників і деяких волонтерів, повинні бути повністю вакциновані до 15 грудня відповідно до вказівок влади, якщо тільки лікар не звільнить їх від цього через медичні протипоказання.

“Дивлячись на ситуацію в Австралії та в усьому світі, стає зрозумілим, що вакцинація є найефективнішим способом зменшити ризик зараження або ризик передачі вірусу іншим у нашій спільноті“, – сказав Архиєпископ Марк Колрідж у заяві від 16 листопада на сайті Архиєпархії. Тому Архиєпархія Брісбейна прийняла рішення, що працівники, підрядники та деякі волонтери повинні будуть отримати дві дози вакцини проти COVID-19 до 15 грудня, хіба що вони мають офіційного медичне звільнення. Архиєпископ Колдрідж зазначив, що священнослужителі, які не були повністю вакциновані, наражають своїх вірних на ризик захворювання.

Митрополит Брісбейна зазначив, що душпастирі повинні знати вірних, відвідувати сім’ї, щоб зміцнювати їх у Господі, та годувати їх таїнствами. Це означає, що священнослужителі, залучені до служіння на парафії, мають бути близькими до людей. В умовах пандемії священнослужителі, які займаються служінням і не отримали подвійної вакцинації, наражають вірних парафії на ризик. Вони становлять загрозу для віруючих. Таким чином, священники та диякони, які двічі не вакциновані, не виконують свого обов’язку піклуватися про вірних”, – написав Архиєпископ Колдрідж.