Австралія на крок ближче до легалізації евтаназії
  • Втр, 24/10/2017 - 11:26

Легалізація евтаназії стає все ближчою в Австралії. Минулої п’ятниці парламент штату Вікторія проголосував за легалізацію цієї практики, однак рішення ще потребує погодження у вищих органах.

Запропонований законопроект передбачає дозволити дорослим особам, які є смертельно хворі і при здоровому глузді, просити в лікаря ввести їм смертоносні ліки.

Після довгого обговорення у законодавчій асамблеї штату Вікторія, депутати проголосували 47 «за» і 37 «проти» впровадження закону про добровільне самогубство з допомогою лікаря. Наступний етап – розгляд законопроекту у Законодавчій Раді (верхня палата).

Місцеві католицькі єпископи неодноразово наголошували на неприпустимості легалізації цієї практики. «Евтаназія і самогубство з допомогою лікаря є протилежними до турботи і представляють відкинення хворих і страждаючих, старших та вмираючих осіб», - стверджують вони.  

Штат Вікторія може стати лідером серед інших штатів Австралії на шляху до самогубства з допомогою лікаря. Вже наступного місяця парламент штату Новий Південний Уельс проведе дебати на цю тему.

В свою чергу, прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл зазначив: «Усі ми мали досвід пережиття наших близьких, котрі помирали важкою смертю. Я розумію складність цієї проблеми, однак я б не голосував за це». Однак він додав, що рішення стоїть за окремими штатами, а не за федеральним урядом, повідомляє Catholic Herald.