Австралійці зібрали $70 тисяч для постраждалих від конфлікту українців
  • Суб, 18/07/2015 - 01:42

Австралійський Фонд допомоги Україні зібрав 70 тисяч доларів для жертв агресії на сході країни. Чек на вказану суму віддав благодійній організації «Карітас України» заступник голови Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Піт Шмігель, передає Укрінформ.

«Австралійці зараз допомагають невинним людям, які потерпають від конфлікту в Україні. Ця допомога вкрай важлива, бо може бути спрямована на задоволення першочергових потреб тимчасово переміщених осіб, забезпечення медичної допомоги постраждалим від конфлікту, розв’язаного Путіним, та допомогу дітям, які втратили батьків у цій війні», – сказав Піт Шмігель.

Також він зауважив, що Фонд допомоги Україні планує зібрати 1 млн доларів, і переданий чек – це лише «маленький крок у цьому процесі».

«В Австралії є 38 тисяч українців, із них близько 25 тисяч – біженці або їхні нащадки, які свого часу вимушені були залишити Україну в роки Другої світової війни. Кожен із нас чудово розуміє, як це – бути біженцем. Тому ми вважаємо, що допомога таким людям в Україні є нашим моральним обов’язком», – наголосив Піт Шмігель.

Нагадаємо, що австралійський Фонд допомоги Україні був створений 12 червня цього року за ініціативою СУОА та Сіднейського відділення світової громадської служби Ротарі.

Як повідомляв сайт VIDIA раніше, Європейська комісія надала ЮНІСЕФ 500 тис євро для забезпечення питною водою дітей і дорослих на Донбасі.