Австралійська війна проти християнських дітей
  • Срд, 02/08/2017 - 22:05

Глава «Католицької ліги» Біл Донох’ю пояснює, чому кардинал Джордж Пелл не зможе постати перед справедливим судом у жовтні:

Якби не йшлося про кардинала Джорджа Пелла, то «Католицьку лігу» сильно б не хвилювало, що вільна країна типу Австралії вирішила наслідувати тоталітарний режим Північної Кореї. Однак він має значення, і тому ми стурбовані. Він був жертвою переслідування впродовж довгого часу, і постане перед судом Мельбурна 6 жовтня. Судячи з нещодавніх подій, здається неможливим, що суд над ним буде справедливим.

У штаті Квінсленд, другому за величиною в Австралії, минулого тижня оголосили війну проти дітей-християн: їм заборонили говорити про Ісуса на території шкільного подвір’я. Також заборонили поширювати різдвяні картки, пов’язані із народженням Ісуса, та створювати прикраси на ялинку. Окрім того, під заборону потрапили і браслети, що поширюють «добру новину про Ісуса».

«Християни, готуйтесь до переслідування», - пише у статті австралійський журналіст Ендрю Болт. – «Я – не християнин, але мене вражає, чому ваші єпископи і священики не попереджають вас про те, що дуже скоро на вас навалиться». Болт правий. Боягузливість перед обличчям утисків ніколи не спрацьовує, однак багато католицьких і протестантських лідерів цього так і не навчились.

Антихристиянський фанатизм широко поширений в Австралії. Болт пише, що лише минулого тижня «двох християнських проповідників піддали антидискримінаційному трибуналу Тасманії за те, що вони проповідували свою позицію на основі віри щодо традиційного подружжя і гомосексуальності». Два роки тому Архиєпископ Джуліан Портеус з Гобарту, один із найвідоміших захисників католицької віри в Австралії, був змушений пояснювати владі, «яким правом він висловлювався проти одностатевих подруж».

Австралійський журналіст Біл Мюленберг написав колонку «Тривала війна проти християнства в Австралії», що розповідає про деталі розширення цензури, що триває по всій країні. Він посилається на статтю, яку написав в 2015 році про придушення свободи релігійного слова в австралійському штаті Вікторія, де зараз проводиться суд над кардиналом Пеллом. Згодом ця політика торкнулась дітей, яким заборонили співати різдвяні пісні.

Як завжди, такі вказівки мотивуються вільнодумною концепцією свободи. Права учасників демонстрацій на захист життя були урізані, а усі промови, які не вважаються ґей-френдлі, піддаються цензурі.

Якщо б це була суто антихристиянська фобія, то це могло б не набувати аж такого значення. Але йдеться про набагато більше. Це – культурний фашизм, спонсором якого є держава.

У 2012 році покійний архиєпископ Чікаґо, кардинал Френсіс Джордж, говорив про зростання середовища, яке є ворожим до християнських висловлювань в Америці. Тоді він сказав, що очікує, що зможе померти на ліжку, «а мій наступник помре у в’язниці, а його наступник помре як мученик на публічній площі».

Схоже на те, що передбачення кардинала Джорджа наближається семимильними кроками у Австралії. І для кардинала Пелла воно не обіцяє нічого доброго – культурний клімат є отруйним для католиків.

Переклад: "Католицький оглядач" за матеріалами Catholic League