Австралійські студенти вручили Папі подарунок
  • Срд, 18/01/2017 - 11:29

Для багатьох це була перша зустріч із Папою Франциском. Студенти розповіли, що оскільки навчаються в католицькому коледжі, то просто не могли не взяти участі в загальній аудієніції.

Подарунок – фотографію бронзової статуї покровителя коледжу, святого Йоана XXIII, – вручили Папі в кінці аудієнції, подякувавши за гостинність.

Кармеліна Ґалант-Ґрассі, студентка коледжу, розповіла: «Я думаю, що він [Папа – прим. КМЦ] говорить від серця, і тішить те, скількома різними мовами він може говорити. Він змінив формат зустрічей порівняно з попередніми папами, і це приємно. Дуже цікаво, ніби спустився на землю. Чудово!»

Студенти змогли попрактикуватися в італійській, слухаючи Папу під час аудієнції. На додачу до подарунка вони вигукували: «Viva Francesco!»

Довідка КМЦ: Католицизм – найпоширеніша християнська конфесія в Австралії. Вважають себе католиками понад 5 мільйонів громадян (25,8% населення країни). Католицька Церква в Австралії має 5 митрополій, 2 архідієцезії та 25 дієцезій. Функціонує також військовий ординат, який працює з духовними потребами військових-католиків. Країну двічі відвідав святий Йоана Павло ІІ (у 1986 та 1995). У 2008 році в Сіднеї відбувся Світовий день молоді.